Şimdi Salça Zamanı « Niğde TV

SON DAKİKA

Şimdi Salça Zamanı

Bu haber 24 Ağustos 2021 - 12:07 'de eklendi ve 9 kez görüntülendi.

 

Niğde’de ev kadınları, mutfaklarda organik gıdalara yer verenlerin vazgeçilmezi olan ev yapımı salçaları hazırlamaya başladı.

Niğde ve çevresinde gelenek haline gelen ve kış hazırlıkları arasında sayılan ev yapımı salça sezonu başladı. Ev kadınları, kurulan pazar yerlerinde salçalık biber ve domates alarak temizliyor. Daha sonra özel makinelerde çektirip, kaynatarak salça haline getiriyor. Niğde’nin Pazartesi Pazarı’nın olduğu kısımda salça kaynatan Durdu Arslan,  “Salça sezonunu açtık, ailece salçalarımızı yapamaya geldik “dedi.

Geçen yıl 1,50 ile 2 lira arasında satılan salçalık biberin bu yıl ise kilosu 3 lira ile 3,50 lira arasında, domatesin kilosu geçen yıl 2,30’dan bu yıl ise 2 liradan satılmaya başlandığını söyleyen Arslan; “ 200 kilo domates ve biber aldık. Aldığımız bu malzemeleri ailece oturup güzelce temizledik. Daha sonra makinelerde çektirdik ve kaynatmaya başladık. Soğuduktan sonra da kavanozlara yerleştireceğiz ve bu salça bize 3 yıl kadar yetecek. 25 yıldır salça kaynatıyorum, çocuklarım farklı şehirde onlar salça kaynatamadıkları için birazını onlar gönderiyorum “dedi.(Gülcan Songur)

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Niğde Tv Canlı Yayın